hits counter
Osobiste
Widok

Jak ugotować jajko na twardo

Z Praktypedia


Spis treści

Wstęp

Najprostsza i najpyszniejsza rzecz to jajeczko na twardo z majonezem. Przystąpmy więc do dzieła:)

Kroki

  • Wlewamy wodę do garnka, w takiej ilości by zakryła jajka.
  • Wkładamy odpowiednią ilość jajek i solimy wodę. Najlepiej jakieś 2 łyżeczki, by skorupka lepiej odchodziła po ugotowaniu.
  • Od momentu zagotowania wody, gotujemy nasze jajka na twardo 8 minut. Dłuższy czas gotowania sprawi, że nasze jajka staną się ciemniejsze-jakby sine wokół żółtka-niby nic nie szkodzi,ale psuje efekt.
  • Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i gdy ostygną przystępujemy do jedzenia:) Smacznego:)

Wskazówki

  • Dobry majonez
  • ketchup
  • pieprz

Ostrzeżenia

  • Uwaga na odłamki skorupek, ktore trzeba wrzucac do kosza :D

Podobne porady

Google Adsense

Autorzy

Anonim, Lady_butterfly, Lenka, F leja

Skomentuj

Czy porada była trafna?

Komentarze

2009-10-30 11:56:4962.61.44.166 napisał(a):
Przepyszne :D
2009-10-16 14:57:1985.222.15.191 napisał(a):
błąd jest już na samym początku czyli "wsadzamy jaja do zimnej wody" woda różnie się gotuje, czasem jej jej mneij, czasem więcej, czasem bardzij słona, czasem mniej... nie da się prezycyjnie określić czasu, jeżeli wkładamy jajak do zimnej wody. czas mozna liczc precyzyjnei tylko jezeli wgladamy do juz gotujacej
2009-09-20 20:23:28Mms napisał(a):
Świetnie smakuje w skorupkach, polecam:)
2009-09-20 20:22:59Mms napisał(a):
Świetnie smakuje w skorupkach, polecam:)
2009-09-19 13:30:4881.6.134.85 napisał(a):
tylko majonez kielecki :) pozdrowienia z Kielc :)
2009-09-06 09:39:1179.185.124.59 napisał(a):
jak majonez to tylko kielecki mniam :)
2009-08-30 08:04:41Msz088 napisał(a):
Faktycznie jajko wychodzi pół na pół, ale i tak jest dobre. Następnym razem zwiększę czas gotowania. Majonezu użyłam Hellmans Babuni, ale dodałam do niego ogórki konserwowe, starte na tarce... goście byli zachwyceni!
2009-08-26 18:54:2677.253.198.220 napisał(a):
ten przepis jest znakomity!! ach to po prostu cudo kulinarne no bo kto bez przepisu umiał by ugotować jajeczka??
2009-07-23 20:35:4789.16.70.151 napisał(a):
GÓWNO PRAWDA !! nie 8 Minut !! Bo Wychodzi Pół na Pół Kto Cie Uczył Gotować ?? Krowa ?? Z Pola ?? Normalnie POrażka !! POPROSTU PORAŻKA !! a NIe PORADA !!
2009-07-13 19:03:0695.91.134.255 napisał(a):
najlepszy majonez to majonez Winiary i KONIEC
2009-07-04 12:48:03217.153.221.102 napisał(a):
Oczywiście najlepszy na świecie majonez, to majonez kętrzyński, nie żaden tam kielecki. Amator majonezu.
2009-06-21 23:24:2177.115.81.36 napisał(a):
"niby nic nie szkodzi,ale psuje efekt." jaki efekt znowu? to jest jedzenie a nie fajerwerki. pozatym jak na twardo to na twardo a nie jakieś "8 minut"
2009-06-12 12:12:0883.9.38.140 napisał(a):
Pychota ;D ;]
2009-06-09 10:59:0294.72.123.7 napisał(a):
mniammmmmmmmm, pyszne
2009-05-03 01:45:5479.191.122.91 napisał(a):
Ech, właśnie zrobiłem i skonsumowałem swoje pierwsze jajeczko na twardo. Muszę przyznać, że mi nie wyszło...
2009-02-13 18:09:38212.76.37.160 napisał(a):
z majonezów tylko kielecki
2009-02-03 12:58:3693.157.114.135 napisał(a):
zajebiscie z chlebem smakuje :D, a helmans babuni wymiata pozdRl , dzieki
2009-02-02 10:56:4094.40.72.2 napisał(a):
git majonez xD
2009-01-02 11:18:5283.8.239.98 napisał(a):
Właœnie przed chwila zrobiłam swoje pierwsze jajo na twardo... serdecznie dziękuje ;>
Nawigacja
Narzędzia